„Като алкохолик“: В САЩ се изказаха остро за изпратения в Киев генерал

„Като алкохолик“: В САЩ се изказаха остро за изпратения в Киев генерал
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.12.2023
  • Share:

Джонсън: Нито един американски генерал няма да помогне на Украйна

 

 

„Като алкохолик“: В САЩ се изказаха остро за изпратения в Киев генерал

 

 

На нито един американски генерал не му достига квалификация, за да помогне на Украйна, заяви бившият офицер от ЦРУ Лари Джонсън в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

„Американците, които дават съвети за тази война (конфликтът в Украйна – бел.ред.) са все едно 70-годишен инструктор по шофиране от вашето местно училище да учи пилоти от Формула 1 как да карат състезателна кола. Те нямат квалификация”, отбеляза експертът.

Джонсън отбеляза, че американски генерали не са участвали в конфликти като украинския от Втората световна война насам. Според него нито един военачалник на американската армия няма опит в провеждането на общовойскови операции срещу равностоен противник.

Екс-разузнавачът сравни отношението на Вашингтон към конфликта в Украйна с поведението на алкохолик.

„Ако някога сте имали работа с алкохолик, …, знаете, че трябва да го оставите да достигне дъното, той сам трябва да осъзнае, че има нужда от помощ. … Ние (американците, бел. ред.) сме в отказ … Оттук произтича решението да изпратим Агуто в Киев“, каза Джонсън.

По-рано New York Times съобщи, че САЩ ще изпратят генерал-лейтенант Антонио Агуто в Украйна за разработване на нова военна стратегия.

Депутатът от Държавната дума на РФ от Кримския регион Михаил Шеремет заяви, че никаква западна стратегия няма да може да промени и обърне ситуацията на фронтовата линия, дори ако американски генерал започне лично да командва украинските войски.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа