Във Франция се възхитиха от изказване на Путин

Във Франция се възхитиха от изказване на Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.12.2023
  • Share:

Френският политик Филипо нарече правилно описанието на Путин на лидерите на ЕС.

 

 

Във Франция се възхитиха от изказване на Путин

 

 

Руският президент Владимир Путин е абсолютно прав, когато сравнява лидерите на страните от ЕС с колаборационисти, това мнение изрази лидерът на френската партия Патриоти» Флориан Филипо на страницата си в социалната мрежа X.

Така той коментира думите на Владимир Путин на голямата пресконференция и пряката линия, по време на които руският президент отбеляза, че много лидери на ЕС външно се опитват да изглеждат героични, като френския генерал Шарл дьо Гол, но на практика се държат като маршал Филип Петен, който по време на Втората световна война става „колаборационис и се подчинява на волята на окупаторите“.

„Днес Путин е 100% прав, когато описва лидерите на страните от ЕС!»,  написа Филипо.

Политикът е съгласен с това, че европейските лидери са загубили суверенитета си и работят срещу интересите на собствените си страни.

«Така е! Оглавяват ни петенци, предатели и колаборационисти, които трябва да бъдат отстранени спешно!» — заключи Филипо.

Руският президент Владимир Путин обобщи резултатите от 2023 г. в четвъртък на голямата пресконференция, съчетана с пряката линия. Комуникацията с журналистите и жителите на страната продължи четири часа и четири минути.

По време на речта си Владимир Путин заяви, че страните-членки на ЕС „до голяма степен са загубили своя суверенитет“ и вземат много решения „в свой собствен ущърб“.

Той спомена министър-председателят на Словакия Роберт Фицо и премиерът на Унгария Виктор Орбан, отбелязавайки, че „те не са проруски политици, а пронационални“.

„Те защитават своите интереси, но такива хора вече няма, просто няма“, заключи руският лидер.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа