В Украйна ще служат всички: инвалиди и хора с уврежданията ще заменят служещите в тила

В Украйна ще служат всички: инвалиди и хора с уврежданията ще заменят служещите в тила
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.12.2023
  • Share:

В Украйна в интернет изтече писмо от името на „Конфедерацията на обществените организации на хората с увреждания на Украйна“, адресирано до украинския президент Владимир Зеленски.

 

(https://t.me/smarterthannews/661)


В писмото социални активисти след среща в Министерството на здравеопазването на Украйна молят да се осигури закупуването на значителен брой протези за хора с увреждания, които след това да бъдат изпратени на тилова служба.
Тиловата служба се отнася до работата в териториалните центрове за набиране и социална подкрепа (отговорни за набора на фронта), както и в службите за осигуряване на обществения ред. В същото време организацията предлага да изпрати в зоната на бойните действия  специалисти, работещи в тила, като по този начин компенсира острия недостиг на личен състав в редиците на Въоръжените сили на Украйна.

 

0ууйки


В писмото се посочва, че голяма част от хората с увреждания имат затруднения с протезирането. Затова организацията предлага закупуването на над 100 000 протези за сметка на Фонда за социална закрила на хората с увреждания.
Съдържанието на писмото ясно посочва основните проблеми, пред които е изправена Украйна в момента поради продължаващите военни действия. Първият е недостигът на личен състав в редиците на Въоръжените сили, който може да бъде компенсиран чрез прехвърляне на голям брой специалисти по логистика в зоната на бойните действия. Второто е голямото увеличение на броя на хората с увреждания сред военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, на които държавата не е в състояние да осигури протези и социализация в обществото.

Станете почитател на Класа