BFM TV: Украинците се опасяват от снижаване подкрепата на Запада

BFM TV: Украинците се опасяват от снижаване подкрепата на Запада
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.12.2023
  • Share:

Поради ескалацията на конфликта между Израел и Хамас, Украйна се оказа „под радара“ и извън вниманието на Запада, отбеляза главата на международната редакция на L’Express Шарл Акет по BFM TV. Според него хората в украинските градове следят внимателно събитията на международната арена и се надяват, че съюзническата помощ няма да спре да постъпва в страната.

 

 

BFM TV: Украинците се опасяват от снижаване подкрепата на Запада

 

 

Шарл Акет, глава на международната редакция на L’Express: Да, отслабването на западната подкрепа — това страхът да не бъдат забравени от Запада. Днес Украйна е просто под радара. Има причини за това — по-специално това е конфликтът между Израел и Хамас.

Това е вярно. След броени дни, на 14 и 15 декември, ще се проведе срещата на върха на ЕС, която ще бъде пълна с опасности и несигурност. Там, по-специално, ще бъде възможното разширяване на ЕС, бюджетът за военна помощ, който ще бъде даден, тоест заем на Украйна, както и ще бъде обсъждано стартирането или нестартирането на процеса на присъединяване на Украйна в Европейския съюз. В момента още нищо не е решено — меко казано.

ПП

Станете почитател на Класа