В Чехия призоваха Русия да бъде сплашена

В Чехия призоваха Русия да бъде сплашена
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.12.2023
  • Share:

CT24: В Чехия призоваха Русия да бъде сплашена, за да се избегне война с нея

 

 

В Чехия призоваха Русия да бъде сплашена

 

 

Потенциалният конфликт с Русия може да бъде избегнат само чрез сплашване, заяви началникът на чешкия генерален щаб Карел Ржегка, цитиран от CT24 (Чешката телевизия).

«Русия трябва наистина да види, че имаме способността и волята да се защитаваме. Не става въпрос за някаква декларация — те трябва да видят, че това наистина е безполезно», каза той.

Ржегка също така добави, че „войната с Русия“ не е немислима, въпреки че сега е неправдоподобна. В същото време той призова за продължаване на помощта за Украйна, която според него «печели време» за Европа.

По-рано министърът на отбраната на Чехия Яна Чернохова заяви, че Прага вече не може да предоставя военна помощ на Киев от своите резерви.

Премиерът Петр Фиала обяви готовността си да доставя оръжия, произведени от предприятията в чешката отбранителна промишленост.

Русия многократно подчертава, че не представлява заплаха за никоя от страните от НАТО, но няма да пренебрегне действия, които са потенциално опасни за нейните интереси. В същото време Русия остава отворен за диалог, но на равноправна основа, а Западът трябва да се откаже от курса си на милитаризиране на континента.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа