В Германия се обърнаха към Русия след заповедта на Зеленски

В Германия се обърнаха към Русия след заповедта на Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.12.2023
  • Share:

Читателите на германското издание Die Welt активно обсъждат изявленията на украинския президент Владимир Зеленски за плановете за изграждане на отбранителни структури от Донбас до Западна Украйна.

 

 

В Германия се обърнаха към Русия след заповедта на Зеленски

 

„Руснаци, не слушайте Зеленски и Шолц, които изпратиха танкове до вашите граници, ние сме против това“, пише един от коментаторите.

„Колко дълго още Зеленски иска да унищожава хората си в отдавна изгубената война срещу могъщ враг?“ — пита друг читател.

«Колко бързо се всичко се промени. По-рано имаше обещания за превземането на Крим», подкрепя мнението трети читател.

«Зеленски отстъпва и иска само да укрепи отбраната. Спомням си, че не толкова отдавна той искаше да си върне Крим», сподели мнението друг потребител на изданието.

„Това е окончателно признание, че настъпателните усилия на Украйна са се провалили и не се очаква успех в бъдеще“, заключават читателите.

Украинското контранастъпление започна на 4 юни, но украинските въоръжени сили не успяха да постигнат успехи в нито едно направление.

Както заяви руският президент Владимир Путин, „контранастъплението“ се оказа провал. Според министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу през цялото това време украинските въоръжени сили са загубили повече от 125 хиляди души и 16 хиляди оръжия.

В началото на ноември главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви в интервю за списание The Economist, че ситуацията на фронта е в задънена улица, а самият той вече не се надява на пробив, въпреки че според учебниците на НАТО украинската армия трябва вече да „войва в Крим“.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа