SwebbTV: Шведското правителство предаде суверенитета на страната си на войските на НАТО

SwebbTV: Шведското правителство предаде суверенитета на страната си на войските на НАТО

Шведското правителство фактически одобрява окупацията на скандинавското кралство от американските войски, като им дава достъп до военните бази на своя територия, пише порталът SwebbTV. Това се случва въпреки факта, че Швеция формално не е член на НАТО. Освен това взетото от шведските власти решение не беше обсъдено сред населението на страната, тъй като журналистическият корпус не си върши работата както трябва.

 

 

SwebbTV: Шведското правителство предаде суверенитета на страната си на войските на НАТО

 

 

Сключването на споразумението между Швеция и САЩ за така нареченото разширено сътрудничество в отбраната ще доведе до загуба на суверенитета на скандинавското кралство, предупреждава порталът SwebbTV.

Авторът на статията е възмутен, че документът се подписва въпреки факта, че Швеция дори не е член на НАТО.

Съобщава се, че споразумението предвижда, наред с други неща, Съединените щати да имат достъп до шведските военни бази с възможност за съхранение на боеприпаси и оръжия на шведска територия. Това се случи след посещението на шведския министър на отбраната Пол Джонсон в Съединените щати.

Освен това американският военен персонал ще бъде подчинен на законите на Съединените щати, а не на страната домакин.

Главният редактор на SwebbTV Микаел Вилгерт се пита къде всъщност е границата, при която подобно развитие може да се счита за нахлуване или измяна на родината, тъй като шведското правителство поверява своите въоръжени сили и военни бази на чужда държава.

„Ами ако, да речем, Русия или Иран започнат да използват тези бази? Ще отговаря ли това на шведското законодателство?» — интересува се Вилгерт.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа