«Ако Западът иска диалог с Русия, Зеленски няма шансове»

«Ако Западът иска диалог с Русия, Зеленски няма шансове»

Руският сенатор Косачев оцени шансовете на Зеленски на равни на нула, ако Западът реши да говори с Русия

 

 

"Ако Западът иска диалог с Русия, Зеленски няма шансове"

 

 

Веднага щом Западът реши, че е необходимо да преговаря с Русия, шансовете на Владимир Зеленски да остане президент на Украйна ще клонят към нулата, счита заместник-председателят на Съвета на федерацията на РФ Константин Косачев в своя Telegram-канал.

 

 

По-рано Зеленски в интервю за британския таблоид The ​​Sun отхвърли идеята за мирни преговори с Русия, като същевременно призна „трудната ситуация“ на фронтовата линия.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Алексей Данилов на свой ред отбеляза, че Западът все повече изтъква на Киев необходимостта от преговори с Москва.

„Когато Зеленски е вземал решението „да откаже преговори с Русия, докато (Владимир) Путин е начело на държавата“, той явно не е взел предвид, че в тази формула основната променлива е той самият.

Веднага след като САЩ и компания решат, че вече „подкрепихме Украйна толкова дълго, колкото беше необходимо» и е време да постигнем споразумение, процесът на мирно регулиране ще започне незабавно — с активното участие, считам, на президента на Украйна.

Шансовете на Зеленски да остане в това си качество клонят към нулата“, пише Косачев.

Но властта, умножена по нула, „е експлозивна смес, тя е смъртоносна както за собственото население, така и за околния свят“, отбеляза сенаторът.

«Точно това е сега Украйна. Подчертавам — държавата, а не народът», завърши Косачев.

По-рано Москва многократно демонстрира, че е готова за преговори, но Киев въведе забрана за тях на законодателно ниво.

Западът непрекъснато призовава Руската федерация за преговори, за което Москва демонстрира готовност, но в същото време западните страни игнорират постоянните откази на Киев за диалог.

По-рано Кремъл заяви, че към момента няма предпоставки ситуацията в Украйна да премине в мирното русло, абсолютен приоритет за Русия е постигането на целите на спецоперацията, за момента това е възможно само с военни средства.

Както заяви Кремъл, ситуацията в Украйна може да премине към мирен курс, при условие че се вземат предвид фактическата ситуация и новите реалности, всички искания на Москва са добре известни.

Руският президент Владимир Путин заяви по-рано, че ако Украйна иска преговорен процес, тогава не са необходими театрални жестове, указът, забраняващ преговорите с Русия, трябва да бъде отменен. Според него Русия никога не е била против разрешаването на конфликта в Украйна по мирен път, но при спазване на гаранциите за сигурност на Руската федерация.

ПП

Станете почитател на Класа