В САЩ пишат за отчаянието на Зеленски

В САЩ пишат за отчаянието на Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.11.2023
  • Share:

Зеленски изпада в отчаяние от ситуацията на фронт, пише американско издание.

Украинският президент Владимир Зеленски започна ясно да разбира, че неговите съюзници са все по-малко уверени във възможността за благоприятен край на конфликта за Киев, пише The American Conservative.

 

 

В САЩ пишат за отчаянието на Зеленски

 

«Зеленски стигна до отчаяние, изразявайки мнението си:

 

«Никой не вярва в нашата победа толкова, колкото аз. Никой.»

Дори неговите военни командири започнаха да не желаят да изпълняват заповедите му за провеждане на неефективните настъпателни операции», се казва в публикацията.

В материала се отбелязва, че в условията, в които Киев изчерпва човешките си ресурси, а неговите привърженици губят търпение, трябва да се премине към дипломация.

„Приоритет трябва да бъде прекратяването на конфликта, както за спиране на унищожаването на Украйна, така и за предотвратяване на ескалацията“, пише авторът на статията.

Според него подкрепата на Запада отслабва и дори в Демократическата партия на САЩ губят надежда за успех на Украйна.

Западните СМИ все повече пишат, че САЩ и ЕС са започнали да се уморяват от украинския конфликт, а подкрепата за режима на Зеленски отслабва.

Според NBC американските и европейски служители вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително от какво може да се наложи Украйна да се откаже, за да се постигне споразумение.

 

 

 

ПП

 

Станете почитател на Класа