На Запад се възмутиха от новия „съюзник на Путин“ в НАТО

На Запад се възмутиха от новия „съюзник на Путин“ в НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.11.2023
  • Share:

Юлиан Рьопке: Вилдерс в правителството на Нидерландия може да стане съюзник на Путин

 

 

На Запад се възмутиха от новия „съюзник на Путин“ в НАТО

 

 

Кандидатът за поста глава на правителството на Нидерландия Герт Вилдерс може да стане съюзник на Русия, написа германският журналист Юлиан Рьопке в социалната мрежа X.

„Предполагаемият нов глава на правителството на Нидерландия. Още една държава от НАТО преминава към Русия. Путин просто трябва да седи и да гледа как подкрепата за Украйна постепенно се разпада“, предположи Рьопке.

26 политически партии участваха в парламентарните избори в Холандия, сред най-големите са управляващата в момента либерално-консервативна «Народна партия за свобода и демокрация» (VVD), под председателството на министъра на правосъдието Дилан Йешилгез-Зегериус, крайнодясната «Партия на свободата» (PVV ), водена от Герт Вилдерс, и левия блок „ Зелената левица/Лейбъристката партия (GroenLinks/PvdA), оглавена от бившия заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, както и центристката партия «Нов социален договор» (NSC) на Петер Омциг, основана това лято.

По данни на екзитпола PVV печели 35 места в парламента. За да получи мнозинство, политическата сила трябва да получи 76 депутатски места от общо 150.

По-рано съобщихме: Шок за Европа: На изборите в Нидерландия победи противникът на помощта за Украйна

 «Партията на свободата» на Герт Вилдерс спечели изборите в Нидерландия и претендира за 35 места в парламента, съобщава Bloomberg.

 

Шок за Европа: На изборите в Нидерландия победи противникът на помощта за Украйна

 

 

 

Сега Вилдерс има шанс да оглави следващото правителство на страната. По-рано той призова за ограничаване на помощта за Украйна.

Пое щафетата от Фицо.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа