Здравните власти на Хамас: Повече от 14 800 души са убити в Газа

Здравните власти на Хамас: Повече от 14 800 души са убити в Газа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.11.2023
  • Share:

Броят на хората, убити в Газа от израелските атаки от 7 октомври насам, сега възлиза на 14 854, включително 5 850 деца, според информация от властите на Хамас в ивицата, предаде CNN.

 

 

Получаването на актуална информация за броя на жертвите в Газа стана по-трудно, тъй като мащабната въздушна и наземна кампания на Израел продължава.

В понеделник палестинското министерство на здравеопазването в Рамала, което взема данни от болници и други източници в ивицата Газа, определи броя на убитите на 12 700.

В здравни актуализации оттогава базираното в Рамала министерство заяви, че сериозни прекъсвания на комуникационните мрежи в Газа са направили усилията за събиране на точни данни невъзможни.

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси (OCHA), която събира и проверява данни от окупираните палестински територии, продължи да цитира цифри, идващи от Газа.

В сряда шефът на OCHA на ООН Мартин Грифитс каза пред CNN, че ООН поддържа използването на статистически данни от Министерството на здравеопазването в Газа, като каза, че неговият екип е анализирал числата през годините, за да се увери, че се чувства уверен в тях.

 

Станете почитател на Класа