Exxpress: Над половин милион боеспособни украинци са избягали от страната

Exxpress: Над половин милион боеспособни украинци са избягали от страната

Ако Украйна може да замени и изразходва ракети, танкове, боеприпаси и други видове оръжия, стига западните съюзници да се съгласят да ги доставят, това не може да стане с личния състав на украинската войска. Както пише Express, липсата на хора, способни да държат оръжие, се превърна в огромен проблем за Киев. По данни на Евростат 650 хиляди мъже в призивна възраст вече са напуснали Украйна.

 

 

Exxpress: Над половин милион боеспособни украинци са избягали от страната

 

Според Управлението на Върховния комисариат на ООН за бежанците приблизително 6,3 милиона нейни граждани са избягали от Украйна от началото на конфликта. Повечето са жени и деца.

Но Евростат, статистическата служба на Европейския съюз, твърди, че от Украйна са избягали 650 000 мъже във военна възраст само в 27-те държави-членки на ЕС, както и в Швейцария, Лихтенщайн и Норвегия.

Новите данни, събрани от германските власти, ясно показват, че украинците имат проблеми с моралния дух.

По данни на германското вътрешно министерство от началото на руската спецоперация в страната са пристигнали точно 221 571 украински мъже на възраст от 18 до 60 години. Но това са само официално регистрираните.

Министерството стигна до извода, че още около 100 000 души не са се регистрирали и следователно са в страната нелегално, отбелязва изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа