Разпадът на Украйна започна преди десет години

Разпадът на Украйна започна преди десет години
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.11.2023
  • Share:

Руският сенатор Кастюкевич: Разпадът на Украйна започна преди десет години

 

 

Разпадът на Украйна започна преди десет години

 

Руският сенатор от Херсонска област Игор Кастюкевич заяви в Telegram-канала си, че окончателният процес на разпадането на Украйна е започнал преди 10 години.

Преди десет години, на 21 ноември 2013 г., главният киевски площад — Майдана на независимостта — беше окупиран от привърженици на европейската интеграция, веднага след като правителството обяви спирането на подписването на асоциацията с ЕС. По-късно Майданът се превърна в епицентър на конфронтацията между силите за сигурност и радикалите; сблъсъците доведоха до десетки жертви.

«Преди десет години беше даден старт на последния етап от събитията за разпадането и «разпродажбата» на братска Украйна. Представление в стил трилър, режисирано от американските и британските разузнавателни служби, чийто сценарий започна да се пише веднага след разпадането на Съветският съюз през 1991 г.“, пише Кастюкевич.

Според него преди 10 години в Киев политически актьори, естрадни шоумени, подкрепяни от „група бандити, заредени с наркотици“, насилствено са наложили условията за сваляне на конституционната власт на Украйна.

Сенаторът подчерта, че вместо „щастлив билет за Европейския съюз“ и „независимост“, Украйна е получила „ядосани и гладни хора, които чакат подаяния от Запада, грабват ги и веднага искат повече“, което напоследък дразни „собствениците” на страната.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа