Израелски удар уби петима бойци на Хизбула в Южен Ливан

Израелски удар уби петима бойци на Хизбула в Южен Ливан
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.11.2023
  • Share:

Израелски удар срещу село Бейт Яхун в Южен Ливан в сряда вечерта уби петима бойци на Хизбула, включително син на високопоставен член на Хизбула, предадоха източници, запознати със ситуацията, цитирани от Ройтерс.

 

 

Групировката обяви в сряда късно вечерта за смъртта на петима свои членове, с което общият брой на бойците на Хизбула, убити след избухването на насилието по границата, достигна 85.

Сред посочените е Абас Раад, който според източници е син на високопоставена фигура на Хизбула и член на парламента Мохамад Раад, който беше санкциониран от Съединените щати през 2019 г.

Двама източника от Хизбула и един източник от службите за сигурност казаха пред Ройтерс, че петимата са били убити при израелски удар срещу село Бейт Яхун.

Израел и Хизбула - съюзник на въоръжената групировка Хамас - размениха ескалиращ ракетен огън по ливанската граница след атаката на Хамас срещу Израел на 7 октомври.

В изявление израелската армия каза, че нейните бойни самолети са ударили инфраструктура на Хизбула в Ливан и че нейните войски и самолети са ударили две клетки, които са стреляли по израелските войски или са се опитвали да изстрелят ракети към Израел.

Израелската армия не коментира съобщенията за убитите, нито уточнява местоположението на удара.

 

Станете почитател на Класа