Драма с продължение: Сам Алтман се завръща като СЕО на OpenAI

Драма с продължение: Сам Алтман се завръща като СЕО на OpenAI
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.11.2023
  • Share:

Дан Милмо
Сам Алтман е готов да се завърне като главен изпълнителен директор на OpenAI, след като OpenAI - разработчикът на ChatGPT - заяви, че е „постигнал принципно споразумение за неговото възстановяване".
Базираната в Сан Франциско компания направи съобщението след дни на корпоративна драма в резултат на изненадващото уволнение на Алтман в петък. Почти цялата работна сила на OpenAI от 750 души заплаши да напусне, освен ако бордът, който контролира бизнеса, не върне Алтман и не напусне веднага след това.
Като част от споразумението, постигнато през нощта, сделката включва нов облик на борда, ръководен от Брет Тейлър, бивш съ-изпълнителен директор на софтуерната фирма Salesforce. Той ще включва Лари Съмърс, бивш министър на финансите на САЩ, и Адам Д'Анджело, технологичен предприемач и настоящ член на борда, който игра роля в уволнението на Алтман.
„Постигнахме принципно споразумение Сам Олтман да се върне в OpenAI като главен изпълнителен директор с нов първоначален съвет от Брет Тейлър (председател), Лари Съмърс и Адам Д'Анджело. Ние си сътрудничим, за да разберем подробностите. Благодаря ви много за вашето търпение през това време", написа OpenAI в официалния си акаунт в X, известен преди като Twitter.
Източник: Гардиън, превод: Ш.Меламед

Станете почитател на Класа