Френски евродепутат: Европейските народи до момента са отпуснали 80 млрд евро на Украйна, те никога няма да бъдат върнати

Френски евродепутат: Европейските народи до момента са отпуснали 80 млрд евро на Украйна, те никога няма да бъдат върнати
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2023
  • Share:

Европейският съюз тихомълком натрупва нови дългове, за да финансира Украйна и това в крайна сметка може да доведе до неговия крах, заяви френският политик и евродепутат Тиери Мариани по TVL. Според него европейците харчат стотици милиарди евро в подкрепа на Киев, убеждавайки гражданите, че става дума за заеми, а не за дарения. Тези пари обаче никога няма да се върнат в бюджетите на европейските страни, убеден е политикът.

 

 

 

Френски евродепутат: Европейските народи до момента са отпуснали 80 млрд евро на Украйна, те никога няма да бъдат върнати (видео)

 

 

ТИЕРИ МАРИАНИ, член на Европейския парламент от партията «Национално обединение»: Днес в областта на финансите имаме „безплатен бар“ за Украйна. Според г-н Борел, върховният представител на Европейския съюз, до октомври всички страни от Европейския съюз — това са негови собствени думи — вече са отпуснали 80 милиарда (евро, бел. ред.) като безвъзмездна помощ и заеми на Киев.

Но нека бъде ясно: тези заеми никога няма да бъдат изплатени.

Днес Украйна е фалирала, нейното финансово дишане се поддържа от западните страни. Казват ни: „Това не са дарения, това са заеми“.

Но тези заеми никога няма да бъдат изплатени.

 

 

 

Станете почитател на Класа