Русия унищожи четири безпилотни катера на ВМС на Украйна в Черно море

Русия унищожи четири безпилотни катера на ВМС на Украйна в Черно море
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2023
  • Share:

В западната част на Черно море са унищожени четири безпилотни катера на ВМС на Украйна, съобщава Телеграм каналът на руското министерство на отбраната, предаде РИА.

 

 

"На 22 ноември в западната част на Черно море бяха открити четири безпилотни катера на ВМС на Украйна, които се насочваха към полуостров Крим. Всички открити цели бяха унищожени", се казва в съобщението.

Украинските въоръжени сили редовно обстрелват руски гранични територии, нанасят удари с дронове и извършват диверсии. В Крим и Севастопол е обявено жълто ниво за терористична заплаха.

Руските военнослужещи от групата войски „Център“ са ударили около 30 артилерийски позиции на украинските войски в Краснолиманско направление, съобщи ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Савчук.

„Артилерийски части удариха три опорни точки в три района, където е съсредоточена техника и около 30 артилерийски позиции на украинските въоръжени сили“, каза Савчук.

Той добави, че в района на Серебрянското горско стопанство подразделенията на групата, съвместно с артилерия, са разгромили щурмовите групи на 12-та бригада на специалните сили на Азов.

Савчук допълни, че загубите на противника възлизат на около 200 военнослужещи и два автомобила.

 

Станете почитател на Класа