Владимир Путин призова за политическо решение на конфликта в Газа

Владимир Путин призова за политическо решение на конфликта в Газа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2023
  • Share:

"Смъртта на десетки хиляди хора, масовото прогонване на мирното население и хуманитарната катастрофа предизвикват дълбоко безпокойство. Да гледаш как оперират деца без упойка... предизвиква особени чувства", допълни той

 

 

 

Руският президент Владимир Путин призова за политическо решение на израелско-палестинския конфликт и заяви, че страните от БРИКС могат да участват в търсенето на мирно решение, предадоха Ройтерс и БТА. Той изрази тази своя позиция на виртуална среща на върха на страните от формата.

Руският държавен глава определи хуманитарните паузи като правилна стъпка към мира и подчерта, че е важно да не се въвличат други страни във войната.

"Смъртта на десетки хиляди хора, масовото прогонване на мирното население и разразяващата се хуманитарна катастрофа предизвикват най-дълбоко безпокойство", каза Путин, цитиран от ТАСС. "Да гледаш как оперират деца без упойка... предизвиква особени чувства", допълни той.

"Смятаме за крайно полезно да продължим обсъждането в рамките на БРИКС на по-нататъшното развитие на израелско-палестинския конфликт", каза още Путин. "Позицията на Русия има последователен и неконюнктурен характер. Призоваваме за общи усилия на международната общност, насочени към деескалация на обстановката, спиране на огъня и търсене на политическо решение", отбеляза руският президент.

По думите му историята е показала "нежизнеспособността и контрапродуктивността на опитите на САЩ еднолично да решат" израелско-палестинския конфликт. Той определи хуманитарната катастрофа в Газа като "пряко следствие от стремежа на САЩ да монополизират посредническите функции".

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа