„Независимо от лъжите“: Франски политик за конфликта в Украйна

„Независимо от лъжите“: Франски политик за конфликта в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.11.2023
  • Share:

Филипо: Въпреки 18 месеца лъжи, Западът осъзна успеха на Русия

 

 

„Независимо от лъжите“: Франски политик за конфликта в Украйна

 

 

На световното обществено мнение му бяха нужни 18 месеца, за да осъзнае успеха на Русия, това мнение изрази лидерът на френската партия «Патриоти» Флориан Филипо в социалната мрежа  Х.

Така политикът коментира неотдавнашната статия в американския делови вестник Wall Street Journal с гръмкото заглавие „Време е да сложим край на магическите размишления за поражението на Русия“.

„Осемнадесет месеца лъжи и пропаганда, за да стигнем до това“, пише Филипо.

Политикът отбеляза, че дори подобно уважавано западно издание като Wall Street Journal е „обърнало гръб“ на Украйна и призова да се спре изпращането на оръжия и милиарди на Владимир Зеленски, за да се спре „клането“.

Москва многократно демонстрира, че е готова за преговори, но Киев въведе забрана за тях на законодателно ниво. Западът непрекъснато призовава Русия за преговори, за които Москва показва готовност, но в същото време същият този Запад игнорира постоянните откази на Киев за диалог.

По-рано Кремъл заяви, че към момента няма предпоставки ситуацията в Украйна да премине към мирното русло, абсолютен приоритет за Русия е постигането на целите на спецоперацията, за момента това е възможно само с военни средства.

Както заяви Кремъл, ситуацията в Украйна може да премине в мирна посока, при условие че се вземат предвид фактическата ситуация и новите реалности; всички искания на Москва са добре известни.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа