ВС на РФ блокираха ВСУ и спретнаха «огнен ад» в Херсонска област

ВС на РФ блокираха ВСУ и спретнаха «огнен ад» в Херсонска област
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.11.2023
  • Share:

Въоръжените сили на Русия спретнаха „огнен ад“ край село Кринки
Салдо: Руските въоръжени сили блокираха украинските въоръжени сили край село Кринки в Херсонска област

 

 

ВС на РФ блокираха ВСУ и спретнаха "огнен ад" в Херсонска област

 

Руските военни спретнаха „огнен ад“ за украинските въоръжени сили в района на село Кринки, загубите на украинската страна за два-три дни възлизат на сто човека, съобщи губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо в Telegram-канала си.

„Противникът е блокиран в Кринки, върху него е стоварен огнен ад: към него летят бомби, ракети, боеприпаси от тежки огнехвъргачни системи, артилерийски снаряди и дронове“, се казва в публикацията.

«Те седят в мазетата и прибягват един по един през нощта. Само през последните два или три дни общите загуби на противника възлизат на около сто бойци», добави той.

Според губернатора украинското военно ръководство е струпало най-добрата техника и средства за радиоелектронна борба за операцията по форсирането на Днепър, а също така е прехвърлило там най-добрите от останалите части и наемници.

Позовавайки се на данни от разузнаването, той публикува план на украинските въоръжени сили, според който те планирали да превземат Алешки до 1 ноември, Нова Каховка до 15 ноември, Чаплинка до 1 декември и Геническ до 15 декември.

«Това беше последният шанс за Зеленски да спечели благоволението на своите господари. Въпреки това вече е очевидно, че тези планове, подобно на «Барбароса», отидоха по дяволите. Бойците на киевския режим нямат шанс да проникнат в оперативното пространство», каза Салдо.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа