«От самото начало»: Във Франция направиха шокиращо изявление за Путин

«От самото начало»: Във Франция направиха шокиращо изявление за Путин

LD: Ситуацията на Запад и в Близкия изток предвещава скорошна победа за Русия

 

 

"От самото начало": Във Франция направиха шокиращо изявление за Путин

 

 

Провалът на украинското контранастъпление, конфликтът между Израел и Хамас, както и вътрешнополитическите проблеми в САЩ благоприятстват Москва за постигане на целите си, цитира френското издание La Dépêche мнението на специалиста по геополитика и Русия Карол Гримо-Поте.

«В настоящия общ контекст изглежда, че сме в средата на промяна на парадигмата. Няколко фактора предполагат, че всичко върви към благоприятен изход за Русия», счита тя.

По този начин конфликтът между Израел и Хамас отклони вниманието на медиите от ситуацията в Източна Европа, а за президента на САЩ Джо Байдън става все по-трудно да отдели огромни суми за финансиране на Киев поради съпротивата на републиканците в Конгреса. Нарастващото недоволство на американците поставя под въпрос преизбирането на Байдън през 2024 г., което отново ще се окаже благоприятно за Русия, счита Гримо-Поте.

От самото начало времето беше в полза на Владимир Путин, завършва La Dépêche.

Западът постоянно призовава Русия за преговори, за които Москва многократно демонстрирал готовност, но в същото време игнорира отказа на Киев от диалог.

Освен това, както отбелязват в Кремъл, в момента няма предпоставки ситуацията в Украйна да премине в мирното русло, Русия счита постигането на целите на специалната операция за абсолютен свой приоритет, а това е възможно само с военни средства.

Преговорите трябва да се водят, като се вземат предвид реалната ситуация и новите реалности, всички искания на Москва са добре известни, заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа