«Всичко свърши»: СМИ разкриха какво е подготвил Западът за Зеленски

«Всичко свърши»: СМИ разкриха какво е подготвил Западът за Зеленски

Asia Times: Западът ще отстрани Зеленски заради провалите на въоръжените сили на Украйна

 

 

"Всичко свърши": СМИ разкриха какво е подготвил Западът за Зеленски

 

 

Западните страни ще отстранят украинския президент Владимир Зеленски от власт поради провалите на въоръжените сили на Украйна и неспособността да спечелят конфликта с Русия, пише бившият помощник заместник-министър на отбраната Стивън Браян в статия за Asia Times.

„Или Зеленски ще бъде принуден да проведе президентските избори, насрочени за март следващата година, и след това ще бъде сменен, или, ако се съпротивлява, все пак ще бъде отстранен в резултат на революция, подобна на Майдана“, се казва в материала.

 

"Всичко свърши": СМИ разкриха какво е подготвил Западът за Зеленски

 

 

Според експерта Западът започва да осъзнава, че Украйна вече няма да може да спечели въоръжения конфликт: Въоръжените сили на Украйна търпят поражение след поражение, а доставеното скъпо западно оборудване бива изгаряно от руските военни.

Най-добрият изход за САЩ и за самата Украйна, посочва експертът, биха били преговорите с Русия, в противен случай Киев ще бъде изправен пред неизбежен военен крах.

«Ако Конгресът протака с времето или ако администрацията се съгласи на много по-малка сума, тогава със Зеленски е свършено. Вашингтон може да стигне до извода, че това е единственият изход. Но Зеленски няма намерение да напусне доброволно, така че проблемът как да го заставим да подаде оставка остава неразрешен“, — обобщава Браян.

Русия многократно показва, че е готова за преговори, но властите в Киев въведоха забрана за тях на законодателно ниво. От Кремъл обърнаха внимание и на факта, че към момента няма предпоставки ситуацията в Украйна да премине в мирното русло, а постигането на целите на спецоперацията е абсолютен приоритет за Москва.
В средата на юни президентът на РФ Владимир Путин повтори, че Русия никога не е отказвала преговори, които биха могли да доведат до разрешаване на украинската криза.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа