Експерт сподели кой може да бъде посредник между Русия и Украйна

Експерт сподели кой може да бъде посредник между Русия и Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.11.2023
  • Share:

Харланд: Китай може да бъде добър посредник между Русия и Украйна

 

 

Експерт сподели кой може да бъде посредник между Русия и Украйна

 

 

Китай би могъл да се превърне в добър посредник между Русия и Украйна благодарение на подхода си към междудържавните отношения, тъй като Пекин, за разлика от западните страни, не се стреми да прави всичко само за собствените си интереси, това заяви Дейвид Харланд, изпълнителен директор на Центъра за хуманитарен диалог пред РИА Новости.

„Мисля, че Китай би бил страхотен (посредник)“, каза Харланд на въпроса коя страна би била по-добър посредник между Русия и Украйна.

Той отбеляза, че основният проблем със Запада е, че той има «много дълбока традиция да иска други страни» да бъдат копие на Запада, но сега сме в момент от историята, когато много страни казват «не».

„Според мен това е доста трудно постижимо за много страни. Не съм голям експерт по китайската история, но мисля, че китайците никога не са считали, че Танзания, Нова Зеландия или Русия трябва да бъдат копи на Китай.

Те сключиха споразумения въз основа на взаимен интерес и т. н. Считам, че този подход като цяло е по-подходящ за много нестабилната международна система, която съществува понастоящем“, отбеляза събеседникът на агенцията.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа