Украйна може да спечели войната срещу Русия, без да освободи дори един метър от територията си

Украйна може да спечели войната срещу Русия, без да освободи дори един метър от територията си

Военният експерт Роман Свитан разкри как Украйна може да спечели войната с Руската федерация, без да напредва в контранастъплението и без да освобождава територии по-далеч от Бахмут и Авдеевка.

 

 

 

Според него „бързото“ придвижване на въоръжените сили на Украйна по фронтовите линии, на което Западът възлагаше надеждите си, не е първостепенна задача от гледна точка на никоя отбраняваща се армия.

Първо трябва да „смилате“ руските войски, това е ключът към успеха на спечелената война, посочи Свитан пред Obozrevatel.

"Можете да не освобождавате абсолютно нищо, да не се местите никъде, да работите само в района на Бахмут и Авдеевка. И ако цялата руска армия бъде въведена там и унищожена, нашите територии сами ще бъдат освободени", каза военният експерт.

С други думи, първата задача на Украйна е да създаде необходимите условия за нанасяне на максимални щети на руските сили. Сега нейната армия бързо се възстановява: тя набира повече новобранци в своите редици, макар и с много по-лошо обучение от предишните. Сега вече не може да се каже, че на страната на Руската федерация воюва „професионална армия“. Украйна разруши гръбнака ѝ миналата година, подчерта Свитан.

По-рано началникът на щаба на британската отбрана адмирал Тони Радакин заяви, че Западът е разтревожен от резултатите от украинската контраофанзива. Според него съюзниците трябва да коригират очакванията си за успеха на настъплението на украинските въоръжени сили в „краткосрочен план“. Той отбеляза, че в своите прогнози Западът е подценил нивото на отбрана, което Руската федерация е успяла да организира във временно окупираните територии. В същото време в Украйна казват, че има тактически успех в контранастъплението, но бавният темп се влияе от степента на миниране на териториите.

Станете почитател на Класа