Марк Зукърбърг пострада в спаринг за ММА

Марк Зукърбърг пострада в спаринг за ММА
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.11.2023
  • Share:

Последният спаринг на Марк Зукърбърг по бойни изкуства го прати на операционната маса. Изпълнителният директор на Meta Platforms и ентусиаст на смесените бойни изкуства публикува в социалните медии в петък, че е скъсал една от предните си кръстни връзки – ACL, докато е тренирал за битка в началото на следващата година.
Снимка, която той публикува в Instagram, показа технологичният милиардер в болнично легло с повдигнато ляво коляно, бинтован и със скоба.
„Скъсах ACL на спаринга си и току-що излязох от операция. Благодаря на лекарите и екипа, които се грижат за мен. Тренирах за състезателна ММА битка в началото на следващата година, но сега това се забави малко. Все още очаквам с нетърпение да го направя, след като се възстановя. Благодаря на всички за любовта и подкрепата." публикува Зукърбърг.
Зукърбърг, който през май завърши първия си турнир по жиу жицу, преди няколко седмици сподели снимка в близък план на лицето си в Instagram, показваща синини по носа и под очите му, които той приписа на „спаринг, излязъл малко извън контрол".
Основателят на Facebook и Илон Мъск превзеха заглавията това лято, след като двамата технологични магнати се съгласиха на лична битка в края на юни. Мъск и Зукърбърг подхраниха интереса към потенциалния мач чрез онлайн нападки един на друг, като Мъск в един момент рекламираше как тренира, като вдига тежести. Но през август изпълнителният директор на Tesla публикува в социалните медии, че може да се нуждае от операция, преди битката да се случи.
Малко след това Зукърбърг публикува в приложението за социални медии Threads, че е готов да продължи напред: „Ако Илон някога се заеме сериозно с истинска среща и официално събитие, той знае как да се свърже с мен. В противен случай е време да продължим. Ще се съсредоточа върху състезанието с хора, които приемат спорта сериозно."
Източник: Гардиън, превод: Ш.Меламед

Станете почитател на Класа