Полковник от ВСУ: Без западната подкрепа за Украйна може да бъде забравено

Полковник от ВСУ: Без западната подкрепа за Украйна може да бъде забравено
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.11.2023
  • Share:

Прекратяването на подкрепата на Запада ще доведе до разгрома на Украйна, заяви полковник от украинските въоръжени сили Генадий Коваленко в интервю за The Washington Post.

 

 

Полковник от ВСУ: Без западната подкрепа за Украйна може да бъде забравено

 

 

 

«Ако спрете да подкрепяте, забравете за Украйна. Всичко е много просто», каза той.

Изданието публикува материал за трудностите по въпросите на по-нататъшната подкрепа на Киев от Запада и тревогата, която това предизвиква в Украйна.

Както се посочва в материала, поради конфликта в Израел, Украйна е останала извън вниманието на обществеността и следователно може да бъде напълно забравена.

„Опасността за Украйна се крие в принципа „далече от очите, вън от сърцето“, поради което тя може да стане жертва на американски политически дрязги“, отбелязва вестникът.

Вчера контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ одобри отделен законопроект за отпускане на приблизително 14,3 милиарда долара помощ за Израел, без да се споменава Украйна.

Администрацията на САЩ е категорично против приемането на документа на републиканците в сегашния му вид. Както Бюджетното управление на Белия дом заяви по този повод по-рано, приемането на подобна инициатива би послужило като „ужасен сигнал за Русия и останалия свят“ относно решимостта на Вашингтон и би означавало „провал в подкрепата на Украйна“.

Ако такъв законопроект бъде приет в Конгреса, Белият дом заплаши да му наложи вето.

 

 

 

  • ПП

Станете почитател на Класа