Джефри Сакс: Целият свят ще се обедини срещу Израел

Джефри Сакс: Целият свят ще се обедини срещу Израел

Израел мисли само за наказващия юмрук, но това няма да проработи. Те не само ще загубят голям брой млади израелци, които ще умрат в Газа. А този брой вече започна да расте. И хиляди или десетки хиляди смъртни случаи на невинни цивилни.

Джефри Сакс: Целият свят ще се обедини срещу Израел (видео)

 

 

Но те (Израел, бел. ред.) ще видят, че целият свят ще се обедини срещу Израел. А това ще подкопае фундаментално тяхната сигурност. Те не разбират това. Те просто не слушат, разбира се, защото са ръководени от най-противоречивата политическа фигура, която Израел някога е имал.

В резултат на дейността му стотици хиляди хора вече излязоха по улиците, за да протестират срещу неговото правителство много преди началото на събитията през октомври и ноември. Той отслаби бдителността си и остави Израел уязвим за тази ужасна терористична атака.

И сега, най-вероятно, той търси възможност по някакъв начин да спаси политическото си бъдеще. Но вече няма да има такова. Тук дори не може да има въпроси. За да спаси по някакъв начин политическия си живот, Нетаняху предприема този погрешен и катастрофален отговор.

 

 

 

Станете почитател на Класа