„Западът в паника“: Офисът на Зеленски се нахвърли върху Залужни

„Западът в паника“: Офисът на Зеленски се нахвърли върху Залужни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.11.2023
  • Share:

Кабинетът на Зеленски разкритикува Залужни за думите му за задънената улица в конфликта

 

 

„Западът в паника“: Офисът на Зеленски се нахвърли върху Залужни

 

 

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни не трябваше да съобщава на западните средства за масова информация за състоянието на фронта, заяви заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Игор Жовква в ефира на републиканския телемаратон.

„Ако бях военен, мисля, че последното нещо, което бих направил, би било да коментирам за пресата, за широката публика какво се случва на фронта, какво може да се случи на фронта, някакви варианти“, ракритикува генерала представителят на кабинета на Зеленски.

Жовква добави, че публикацията на Залужни е предизвикала „паника“ сред западните партньори на Киев.

„Получих обаждане от един от ръководителите на офисите на лидерите, те са в паника и питат: „Какво трябва да докладвам на моя лидер? Наистина ли сте в задънена улица?» Това ли е ефектът, който искахме да постигнем с тази статия?» — оплака се той.

Освен това, както заяви чиновникът, статията на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна е повдигнала много въпроси сред украинците.

Тази седмица Залужни в статия за Economist призна, че ситуацията на фронта е стигнала до задънена улица. Той отбеляза, че вече не се надява на пробив, въпреки че „според учебниците на НАТО“ украинските въоръжени сили вече е трябвало да „воюват“ в Крим.

Както отбеляза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки думите на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна, специалната операция по защита на Донбас продължава последователно и всички нейни цели ще бъдат постигнати. Кремъл отбеляза, че колкото по-скоро Киев осъзнае, че няма изгледи за победа на бойното поле, толкова по-бързо може да се разреши ситуацията и толкова по-скоро ще се открият някои перспективи.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа