ЧВК "Вагнер" влезе в състава на руската гвардия, ръководи я синът на Пригожин

ЧВК "Вагнер" влезе в състава на руската гвардия, ръководи я синът на Пригожин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.11.2023
  • Share:

ЧВК "Вагнер" влезе в състава на руската гвардия, а неин ръководител вече е синът на загиналия в самолетна катастрофа Евгений Пригожин - Павел, предаде 59.ru, позовавайки се на Телеграм канала „ЧВК „Вагнер“ Перм“.

 

 

 

В Перм е възобновен приемът в частната военна компания, съобщиха от областната служба. В канала се казва, че частната военна компания „има нужда от отчаяните и смелите, най-добрите от най-добрите“. Пермският представител на "Вагнер" потвърди пред 59.RU, че информацията за приема е достоверна. Според него сега ЧВК"Вагнер" е станала част от Руската гвардия и се е превърнала в нейно подразделение, което се ръководи от сина на загиналия Евгений Пригожин, Павел.

По-рано изданието "Военно обозрение" съобщи за влизането на ЧВК "Вагнер" в руската гвардия. В момента обаче част с това име не фигурира на уебсайта на руската гвардия.

"Всичко си остава същото при нас - атрибути, символи. Набираме такива, които вече имат боен опит, включително и такива, които вече са били част от ЧВК. Единствената разлика е, че ние вземаме само цивилни хора, а не от местата за задържане“, коментира пред 59.RU представител на частна военна компания в Перм.

Каналът пише, че ще бъдат сключени договори с всички, които искат да станат членове на формацията. Те са готови да подпишат с хора от 20 до 55 години. Размерът на заплащането зависи от мястото, където ще бъде изпратен служителят и варира от 80 до 240 хиляди рубли.

За наемане на работа трябва да се предостави руски паспорт (за работа на дълги разстояния ще е необходим и чуждестранен), копия на паспорти и удостоверения за раждане на близки роднини, както и лицето, което ще получи пари за участника като негов пълномощник . Освен това са нужни удостоверения, потвърждаващи наличието или липсата на криминално досие, както и че новобранецът не е преследван за употреба на наркотици или психоактивни вещества.

Следи се и здравословното състояние на бъдещите участници във Вагнер. Те трябва да донесат резултатите от флуорография, ЕКГ, тестове за хепатит В и С, ХИВ, сифилис, сертификати от психиатър, терапевт и зъболекар.

Станете почитател на Класа