«Дори конфликтът да приключи сега, Украйна години наред няма да може да покрие разходите си»

«Дори конфликтът да приключи сега, Украйна години наред няма да може да покрие разходите си»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.11.2023
  • Share:

Бившият помощник заместник-министър на отбраната на САЩ Стивън Брайън в статия за Weapons and Strategy: 

 

 

"Дори конфликтът да приключи сега, Украйна години наред няма да може да покрие разходите си"

 

 

Значителна част от американската помощ за Украйна отива за изплащане на заплатите на украинските държавни служители и дори за изплащане на пенсиите. Администрацията на Байдън поиска от Конгреса 16,3 милиарда долара за подкрепа на правителството на Зеленски, което е с 2 милиарда долара повече от цялата помощ, която те предлагат да предоставят на Израел.

Дори украинският конфликт да приключи скоро, ще минат години, преди икономиката на страната да генерира достатъчно приходи, за да покрие оперативните разходи на правителството.

Това означава, че Министерството на финансите на САЩ ще трябва да дава на Украйна милиарди всяка година, само за да поддържа функционирането на правителството.

Въпреки това, поради корупцията в Украйна, Конгресът вероятно ще намали средствата за оперативните разходи на правителството и ще постави условия за помощ, които изискват от Киев да се отчита как изразходва отпуснатите му средства.

Авторът на статията предполага също, че Конгресът ще поиска да се разработи стратегия за САЩ за отказ от безкрайната си подкрепа за Украйна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа