В Швеция се изплашиха от действията на правителството си срещу Русия

В Швеция се изплашиха от действията на правителството си срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.10.2023
  • Share:

SwebbTV: Швеция попадна в капана на присъединяването си към НАТО в разгара на два конфликта

 

 

В Швеция се изплашиха от действията на правителството си срещу Русия

 

 

Швеция попадна в капан, като се присъедини към НАТО в разгара на конфликтите в Украйна и Близкия изток, оказвайки се на предната линия на борбата срещу Русия, това мнение изрази журналистът Крис Форсне в интервю за SwebbTV.

«Шведите попаднаха в капан…. Ние сме точно на първата линия на отбраната или на атаката», заяви тя.

Според мнението на журналиста членството на Швеция в НАТО няма да укрепи мира в Европа, а само ще направи шведите елемент в борбата срещу Русия.

«Това, което ме изненадва, е, че нашето правителство предприе тази стъпка толкова бързо. Защо имаше такова бързане за присъединяване към НАТО насред двата пламтящи конфликта?» — задава въпрос Форсне.

Швеция, припомни тя, традиционно поддържа неутралитет и преди да вземе такова решение, беше необходимо да се проведе референдум.

В понеделник администрацията на турския лидер съобщи, че Реджеп Тайип Ердоган е предложил Великото национално събрание (парламента) на Турция да ратифицира протокола за членството на Швеция в НАТО.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано заяви, че очаква турският парламент бързо да ратифицира членството на Швеция в алианса.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа