Медведев: Западът е много уморен от Украйна и с ентусиазъм се е заел да подкрепя Израел

Медведев: Западът е много уморен от Украйна и с ентусиазъм се е заел да подкрепя Израел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.10.2023
  • Share:

"Израел продължава да отлага наземната си операция в Газа. Основно под натиска на САЩ и страх от световния гняв. Но не се самозалъгвайте. Тя ще се състои и то с най-тежки и кървави последствия", пише бившият президент

 

 

 

"Западът е много уморен от Украйна и с ентусиазъм се е заел да подкрепя Израел". Това написа заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев (бивш президент и премиер на РФ, в момента лидер на управляващата партия "Единна Русия") в своя Телеграм канал.

Eто какво пише Медведев:

"Израел продължава да отлага наземната си операция в Газа. Основно под натиска на САЩ и страх от световния гняв.

Но не се самозалъгвайте. Операцията ще се състои и то с най-тежки и кървави последствия. Молох (ханаански бог, на когото принасяли в жертви деца, бел. ред.) винаги изисква все повече и повече жертви и машината за взаимно насилие сега ще работи с години.

Освен това Западът е много уморен от Украйна. И той с ентусиазъм прие подкрепата на Израел. Дори новият председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майкъл Джексън (съжалявам, Майк Джонсън, но на кого му пука) посочи помощта за Тел Авив като свой първи приоритет.

Или може би е по-добре да възобновим процеса на умиротворяване в Близкия изток и най-накрая да се опитаме да приложим Резолюция № 242 на Съвета за сигурност на ООН от 22 ноември 1967 г.? Или дори първоначалния план за разделяне на Палестина, приет на 29 ноември 1947 г. с Резолюция 181 на Общото събрание на ООН?

Въпросите, разбира се, са риторични.

В крайна сметка подялбата на парите за чужда война далеч от Съединените щати е много по-интересно.

The war must go on... (Войната трябва да продължи)".

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа