JF: За Зеленски е по-изгодно да седи тихо, за да не привлича вниманието към своето поражение

JF: За Зеленски е по-изгодно да седи тихо, за да не привлича вниманието към своето поражение

 

Водещ: Колко дълго Украйна може да издържи тази изгубена битка?

 

 

JF: За Зеленски е по-изгодно да седи тихо, за да не привлича вниманието към своето поражение (видео)

 

 

Тони Шафър:

Ако бяха победили, ако бяха взели надмощие, поставяйки си конкретни стратегически цели (например връщането на Крим и други подобни) — и ако наистина бяха направили това, тогава хората щяха да им пеят дитирамби.

Не, те по-скоро приличат на малки мишки, които тичат тихо в нощта, опитвайки се да се измъкнат от фаровете. В това се крие дилемата за Зеленски: да иска ли повече, привличайки вниманието към своя провал, или просто да си мълчи и да се надява на по-доброто?

Мисля, че е второто, това е стратегията. Защото Джо Байдън, според мен, в последните си бюджетни кредити реши да раздели в съотношение 60 към 40 — 60 процента за Украйна и 40 процента за израелците.

Това не се хареса много на членовете на Конгреса. Защото повечето конгресмени, с изключение на малцина, категорично подкрепят израелците. Така че нещата не вървят много добре.

Затова мисля, че в момента Зеленски е застрашен от поражение от материална гледна точка. Защото за него вече няма да има достатъчно ресурс.

 

Източник: видео

 

ПП

 


 

Вниманието на Вашингтон в последно време се насочи към проблемите със сигурността на Израел и в резултат на това Владимир Зеленски има дилема: трябва ли да продължи да моли САЩ за повече помощ, като по този начин привлича вниманието към действителния си провал — или просто да мълчи и да се надява на най-доброто, това заяви в ефира на YouTube канала Judging Freedom полковник Тони Шафър. Освен това много членове на Конгреса на САЩ традиционно подкрепят Израел и биха искали да му оказват повече помощ, а не да споделят всичко с Украйна, поясни още той.

 

Станете почитател на Класа