Ключова среща в Белия дом! Джо Байдън преговаря с китайския външен министър Ван И

Ключова среща в Белия дом! Джо Байдън преговаря с китайския външен министър Ван И
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.10.2023
  • Share:

Американският президент Джо Байдън се срещна днес с китайския външен министър Ван И, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

 

 

Байдън е подчертал, че САЩ и Китай "трябва да уредят съперничеството в отношенията си по отговорен начин и да запазят отворени каналите за комуникация", се казва в изявление на Белия дом.

Президентът Байдън гледа на днешната си среща с китайския външен министър Ван И като на "добра възможност и положително развитие", каза днес говорителят на Белия дом Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Срещата на Байдън с Ван И продължи един час, като в нея взеха участие съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан и американският държавен секретар Антъни Блинкън, съобщи Кърби.

Президентът Байдън още се надява да се срещне с китайски президент Си Дзинпин в близко бъдеще, каза още Кърби, без да уточни дали е била постигната договорка за срещна на двамата президент в кулоарите на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество следващия месец в Сан Франциско.

 
 

Станете почитател на Класа