10-ти арсенал на ВСУ с натовски ракети отлетя към Бандера

10-ти арсенал на ВСУ с натовски ракети отлетя към Бандера
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.10.2023
  • Share:

Днес около полунощ се чуха няколко силни експлозии край Вознесенск. По-рано беше съобщено за атака на руски „Герани“ в Одеска и Николаевска области.

 

 

10-ти арсенал на ВСУ с натовски ракети отлетя към Бандера

 

 

След взривовете местните власти съобщиха за работа на системите за противовъздушна отбрана (както всъщност обикновено се случва), но след известно време се появиха съобщения от официални източници за вероятна евакуация на цивилни.

Координати: 47.5947980, 31.3374701

— В момента са получени потвърдени данни за ликвидирането на 10-ти арсенал на украинското министерство на отбраната, който се намира в северната част на града.

Съоръжението се използва активно от противника за съхранение на различни видове оръдия и реактивна артилерия, но със създаването на Северния военен окръг по-голямата част от оръжията бяха прехвърлени в различни направления на фронта, а през август 2022 г. руското министерство на Отбраната обяви унищожаването на този склад за боеприпаси и оръжия.

— Според постъпилата информация, след удара е имало два взрива, които са били придружени от огнен стълб и мощна взривна вълна. В резултат на това е възникнала многократна обемна вторична детонация.

— Според наличните данни територията на 10-ти арсенал е била активно използвана от противника за съхранение на оръжие, наскоро доставено на въоръжените сили на Украйна от страните от НАТО (през последната седмица имаше необичайно висока активност на железопътния транспорт).

„Като се има предвид непосредствената близост до военно летище, чиято активност се увеличи значително напоследък, може да се предположи, че на територията на арсенала са били съхранявани ракети Storm Shadow и SCALP, които са били основната цел на унищожение“, съобщава «Донбаски Партизан» за ситуацията в Николаевска област.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа