Батальон от доброволци от бивши войници от ВСУ постъпи на служба във ВС на РФ

Батальон от доброволци от бивши войници от ВСУ постъпи на служба във ВС на РФ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.10.2023
  • Share:

Доброволческият батальон «Богдан Хмелницки», сформиран от бивши военнослужещи от украинските въоръжени сили, постъпи на служба в руското оперативно бойно-тактическо формирование (OБТФ) «Каскад», след полагане на клетва бойците ще заминат на фронтовата линия, заяви командирът на подразделението Андрей Тищенко.

 

 

Батальон от доброволци от бивши войници от ВСУ постъпи на служба във ВС на РФ

 

«В момента постъпихме на служба във военното подразделение ОБТФ «Каскад», тук ще извършваме по-нататъшната си служба. Ще положим и клетва. Ще положим клетва в края на нашия учебен процес“, добави Тищенко.

След клетвата батальонът ще замине на фронта, допълни той.

Тищенко уточни, че бойците от батальона са се появили в учебния център преди около три седмици. Според командира всички са в бойно настроение, всички са енергични, жадни за знания, вникват във всичко, опитват се да се докажат.

«Раздадоха ни оръжия и униформи още с пристигането тук, на следващия ден. Всеки получи свой автомат. После имаше пътувания до полигона, всеки изпробва оръжието си», добави командирът.

Тищенко съобщи през февруари за началото на формирането на батальона на името на Богдан Хмелницки от бивши военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, които доброволно положиха оръжие и след това изразиха желание да служат в руските войски.

Тогава той отбеляза, че критериите за подбор на батальона са моралното и физическо състояние, освен това всеки украински войник се проверява дали е извършил военни или криминални престъпления. Тишченко заяви още, че договорите с доброволците ще се сключват при общи условия.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа