В резултат на неуспешните атаки до Купянск ВСУ загубиха до 225 войници

В резултат на неуспешните атаки до Купянск ВСУ загубиха до 225 войници
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.10.2023
  • Share:

Руските сили отблъснаха шест атаки на украинските въоръжени сили близо до Купянск, 225 военни от ВСУ са ликвидирани

 

 

В резултат на неуспешните атаки до Купянск ВСУ загубиха до 225 войници

 

Групировката руски войски „Запад“ отблъсна шест атаки на щурмови групи на украинските въоръжени сили в Купянско направление – общите загуби на противника възлизат на 225 военнослужещи, танк, бронирана машина „Козак“, пикап, самоходна гаубица «Гвоздика» и два минометни екипажа, заяви ръководителят на пресцентъра на групировката Сергей Зибински.

„По време на боевете в Купянско направление частите на групировката войски «Запад», използвайки въздушни удари и артилерийски огън, отблъснаха шест атаки на щурмови групи от 41-ва, 43-та, 54-та, 67-ма механизирана бригада и 68-а егерска бригада на ВСУ в районите на Сергеевка, Тимковка и Синковка“, каза Зибински.

На свой ред екипажите на изтребителите-бомбардировачи Су-34 нанесоха въздушни удари по пунктове за временно дислоциране, струпвания на въоръжение и военна техника на подразделенията на 43-та механизирана бригада на ВСУ в района на Петропавловка и Степовая Новоселовка.

«По време на контрабатарейната борба артилерията на групировката унищожи 122-мм самоходна артилерийска установка 2С1 «Гвоздика» и два минохвъргачни екипажа в района на Петропавловка, Синковка и Степова Новоселовка. Общите загуби на противника възлизат на до 225 военни личен състав, танк Т-72, ​​една бойна бронирана машина „Козак“ и един пикап“, уточни той.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа