Украинска ракета удари база на спецназа в Крим, загубите са огромни. Обявиха командира на новия чеченски батальон

Украинска ракета удари база на спецназа в Крим, загубите са огромни. Обявиха командира на новия чеченски батальон
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.10.2023
  • Share:

Край Севастопол ракета е унищожила база на руските специални части. Загиналите са десетки.

 

 

Според информацията от канал в Телеграм, който е близък до Генералния щаб на Руската федерация, базата е била атакувана от две ракети и един дрон, информира "УНИАН".

"Дрон и една ракета са били свалени, една ракета е поразила целта, набелязана от противника. Първоначалната информация за две попадения на ракети не е потвърдена, но са нанесени щети на руската армия.

Ракетата е ударила секретна база на специалните сили, намираща се близо до Севастопол. Обектът е толкова секретен, че никой от източниците не е казал къде се намира тази база", пише каналът.

Както съобщава събеседникът на канала, обектът се намира „на известно разстояние от Севастопол, на безлюдно място, освен това по време на атаката вече е било тъмно“. Повечето жители на града не са видели къде точно е ударила ракетата.

В базата, където е извършена атаката, според източниците, "са провеждани обучения на специалните сили. Там са подготвяни войници, които скоро трябвало да бъдат изпратени в Херсонска и Запорожка област".

Два източника твърдят, че в базата са били обучавани специални сили на ГРУ.

„В резултат на удара в района на Севастопол, по предварителни данни са загинали 24 войници и 29 са ранените. Ранените са откарани в различни болници в Крим, за да не привличат вниманието към толкова много пострадали военни.

Също така малко количество боеприпаси е имало на мястото на удара. Неговата детонация и фактът, че ракетата е била много мощна, е причинило експлозията да се усети толкова силно в Севастопол“, пише каналът.

Депутатът от Държавната дума Адам Делимханов съобщи, че Руслан Геремеев е станал командир на сформирания в Чеченската република батальон "Шейх Мансур" на руските въоръжени сили, съобщават световните издания.

„Нашият брат Руслан Геремеев ще стане командир на новия батальон“, написа той в канала си в Telegram.

 

 

Станете почитател на Класа