Ишингер: Украйна е корумпирана държава и е заплаха за сигурността на Европа

Ишингер: Украйна е корумпирана държава и е заплаха за сигурността на Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.10.2023
  • Share:

Украйна не трябва да храни илюзорни надежди за скорошно присъединяване към Европейския съюз, заяви бившият глава на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер в интервю за Die Welt. Прогнозата, че това ще се случи преди 2030 г., е твърде оптимистична, дори ако Украйна беше идеална демократична държава без никакви проблеми. Но тя, напротив, има проблеми с липсата на пари, корупцията и военните действия, които представляват сериозна заплаха за сигурността на Европа.

 

 

Ишингер: Украйна е корумпирана държава и е заплаха за сигурността на Европа

 

Досега изявленията на Брюксел пораждаха надежди в Киев, че процесът на присъединяване към ЕС ще бъде бърз и лесен, заяви бившият глава на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер в интервю за Die Welt. Но той се опасява, че както при страните от Западните Балкани, на които беше предложена перспектива за членство през 2003 г., това ще доведе само до разочарование.

Прогнозата, че Украйна ще бъде част от ЕС до 2030 г., е твърде оптимистична, дори ако беше абсолютно идеална демократична държава без никакви проблеми.

Но всъщност тя има проблеми с корупцията, слабата икономика и военните действия, които представляват сериозна заплаха за европейската сигурност, подчертава Ишингер:

„Например трябва да си зададем въпроса:

„В рамките на какви граници Украйна ще се присъедини към ЕС? Заедно с Крим?

 

 

ПП

Станете почитател на Класа