Dialogue Works: На САЩ не им пука за Украйна и Израел – те печелят от чуждите конфликти

Dialogue Works: На САЩ не им пука за Украйна и Израел – те печелят от чуждите конфликти
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.10.2023
  • Share:

Америка никога не е била загрижена за съдбата на другите страни — за нея просто е изгодно да финансира войни на други народи, заяви бившият служител на Държавния департамент Матю Хо в интервю за Dialogue Works. Независимо дали става въпрос за конфликта в Украйна или войната в Израел, американският военно-промишлен комплекс винаги ще печели. Върху това се гради цялата политика на САЩ, убеден е Хо. От милиардите, отпуснати от Конгреса, лъвският пай винаги отива директно в ръцете на американските оръжейни компании.

 

 

 

Dialogue Works: На САЩ не им пука за Украйна и Израел – те печелят от чуждите конфликти (видео)

 

Матю Хо: Всички тези пари, които харчим — 74 милиарда долара- от които 61 милиарда са обещани на Украйна, 14 милиарда на Израел…

От тези 61 милиарда, които са разпределени за Украйна, повечето, половината, отиват директно във военно-промишления комплекс на САЩ , директно в ръцете на оръжейни компании.

Независимо дали става дума за производство на стоки за Украйна, производство на стоки за Израел или за обновяване на американските запаси, оборудване, боеприпаси, които САЩ изпратиха в Украйна и сега изпращат в Израел.

Ето как се случва всичко, това е цикличен процес, наблюдаваме го от много години: военно-промишленият комплекс на САЩ влияе върху американската политика в смисъл, че имаме невероятно милитаризирана външна политика.

Това създава реалност, в която подобни политики в крайна сметка дават плодове. Така всяка година Конгресът отпуска стотици милиарди долари на Министерството на отбраната, половината от които отиват за производителите на оръжия.

 

 

 

Станете почитател на Класа