Макрон се срещна са Абас и отлетя за Йордания

Макрон се срещна са Абас и отлетя за Йордания
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.10.2023
  • Share:

Френският президент Еманюел Макрон заяви снощи в Рамала, че бъдещето на палестинците зависи от "безмилостната и недвусмислена" борба с тероризма, като настоя за взаимно признаване на правата на Израел и палестинците, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

 

"Няма да има траен мир без признаване на законното право на палестинския народ на територия и държава. Няма да има траен мир, ако няма признаване от страна на палестинския народ и неговите власти на държавата Израел и на важността на нейното съществуване и сигурност", подчерта Макрон след среща с палестинския си колега Махмуд Абас.

По-късно Макрон пристигна в йорданската столица Аман. Той ще се срещне тази сутрин с йорданския крал Абдула Втори, с когото се очаква да обсъди възстановяването на политическия процес, имаш за цел постигане на двудържавно решение на израелско-палестинския конфликт, се казва в изявления на Елисейския дворец.

Френското президентство заяви също, че са възможни срещи и с други лидери от региона, като например с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси. Понастоящем обаче няма потвърждение за тези възможни срещи.

 

Станете почитател на Класа