The New York Times: Украинската армия ще използва зимата като оръжие срещу врага

The New York Times: Украинската армия ще използва зимата като оръжие срещу врага
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.10.2023
  • Share:

Москва може би ще се стреми да превърне и този студен сезон в оръжие срещу цивилните в Украйна, но военните на Киев вече планират как да нарушят нейните системи за подкрепа зад линиите и как да превърнат зимата в оръжие срещу деморализираните руски войници, пише американският вестник The New York Times.

 

 

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) готвят атаки с ракети срещу командни центрове, складове за боеприпаси и линии за доставки зад отбранителните позиции на противника си, като по този начин се надяват да отслабят боеспособността на Руската федерация.

Решението на президента на САЩ Джо Байдън да предостави на Украйна ракетите с голям обсег ATACM, дава на Киев възможността да поразява руските позиции по цялата територия, която силите на Москва заемат, освен части от Крим. Освен това всеки километър напредване на ВСУ на юг създава нови проблеми за руснаците.

През 2023 година Русия се е научила да се адаптира към бойни действия много по-добре, отколкото миналата година. Страната може да се опита да промени маршрутите за доставки или да използва своята артилерия и авиация за противодействие на обстрела на ВСУ.

Според анализатора от Royal United Services Institute (RUSI) Джак Уотлинг, ако руските войски бъдат привлечени на широк фронт и логистиката им бъде силно нарушена, те буквално може "да се намокрят и да измръзнат“.

"Въпреки че целенасочените удари може да влошат тяхната логистика, ограниченото обучение и полеви тренировки на руските войски може да увеличат критичните смущения“, обясни той.

Станете почитател на Класа