Британското разузнаване: Руското правителство ще взима "сложни решения",за да намери пари за войната

Британското разузнаване: Руското правителство ще взима "сложни решения",за да намери пари за войната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.10.2023
  • Share:

 

Разходите за образование и здравеопазване ще бъдат замразени на нивото на бюджета от 2023 г., което означава реално намаляване на разходите поради инфлацията

 

Британското разузнаване анализира какво влияние би имало върху руската икономика по-нататъшното увеличаване на военните разходи в Русия - през 2024 г. разходите за отбрана на Руската федерация ще възлизат на около 6% от БВП, пише "Украинская правда“.

Руските държавни разходи, както отбелязват британски анализатори, все повече се фокусират върху разходите, свързани с войната срещу Украйна. Предложеният бюджет за 2024 г. призовава за увеличение на разходите за отбрана с около 68% спрямо бюджета за 2023 г., което означава, че разходите за отбрана през 2024 г. ще бъдат около 6% от БВП.

Но разходите за образование и здравеопазване ще бъдат замразени на нивото на бюджета от 2023 г., което означава реално намаляване на разходите поради инфлацията.

Руското правителство ще трябва да отдели повече средства за финансиране на плащания и разходи за здравеопазване за нарастващия брой ранени войници и семейства на загиналите във войната.

Повече от половината войници, които са били тежко ранени и са се нуждаели от продължително лечение, са загубили крайници, а всеки пети от тях се е нуждаел от ампутация на горен крайник, разкри на 17 октомври заместник-министърът на труда Алексей Вовченко.

Тези ранени войници почти със сигурност ще се нуждаят от медицински грижи през целия си живот.

Постоянното увеличаване на военните разходи е много вероятно да допринесе за инфлационния натиск в Русия, подчертава Министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Освен това по-нататъшното увеличаване на военните разходи ще принуди руското правителство да вземе трудни решения за това как да финансира войната, което вероятно ще увеличи финансовия натиск върху руския бизнес.

Всяко значително намаляване на военните разходи в бъдеще обаче най-вероятно ще доведе до елиминирането на основния двигател на руската икономическа активност под санкциите, отбелязват британските анализатори.

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа