„Скъпи“: Байдън влюбен в Урсула?

„Скъпи“: Байдън влюбен в Урсула?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.10.2023
  • Share:

Welt:  Специалното отношение на Байдън към фон дер Лайен накара наблюдателите да настръхнат

Главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен бе удостоена от специално внимание от президента на САЩ Джо Байдън на среща в Белия дом, пише наблюдателят на Welt Стефани Болцен.

 

„На срещата на върха ЕС-САЩ председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен се ползва със специално внимание от президента на САЩ Джо Байдън, докато главата на Европейския съвет Шарл Мишел не получава индивидуална аудиенция“, пише тя.

Според нея ръководителят на ЕК и президентът на САЩ се наричат помежду си ​​«скъпи Джо» и «скъпа Урсула».

Както отбелязва журналистът, „специалното отношение“ към фон дер Лайен по време на срещата с Джо Байдън в Белия дом е накарало наблюдателите да настръхнат.

„Главата на Европейската комисия се разходи с президента на САЩ в Розовата градина на Белия дом, докато Мишел разговаря (с Байдън – бел. ред.) само в Овалния кабинет“, отбелязва авторт.

Наблюдателят отбелязва още, че главата на Европейския съвет и председателят на ЕК са пристигнали в Белия дом по различно време, а по време на речта на Мишел фон дер Лайен тя е „седяла неподвижно, без дори да вдигне глава“.

Срещата на върха ЕС-САЩ се проведе на 20 октомври във Вашингтон.

По-рано германското списание Spiegel съобщи, че главата на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен са устроили задочна престрелка за Украйна, който факт демонстрира борбата за власт в ЕС.

ПП

Станете почитател на Класа