Кралят на Йордания остро срещу лицемерието и двуличието на Запада

Кралят на Йордания остро срещу лицемерието и двуличието на Запада
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.10.2023
  • Share:

Лидери и политици от различни страни се събраха на среща на върха в Кайро, за да се договорят за намаляване на напрежението в Близкия изток. Те обаче не успяха да постигнат споразумение и да разработят съвместно комюнике, пише The New York Times. Арабските страни критикуват лицемерието и двойните стандарти на Запада, който не иска да признае напълно цивилните жертви в ивицата Газа.

 

 

Кралят на Йордания остро срещу лицемерието и двуличието на Запада

 

Арабските лидери разкритикуваха западните страни за мълчанието им относно израелските въздушни удари срещу палестински цивилни в ивицата Газа.

Кралят на Йордания Абдула II отбеляза в речта си, че ако се съди по позицията на западните страни, се оказва, че животът на палестинците има по-малко значение от живота на израелците.

„Нашият живот е по-малко важен от живота на другите. Прилагането на международното право не е задължително, а правата на човека имат граници – те са ограничени от граници, раси и религии.”

Обикновено всяка международна среща на върха трябва да завърши със съвместно комюнике, по което всички участници могат да се съгласят.

Но европейските лидери знаеха предварително, че няма да могат да подпишат проектодекларацията на Египет, в която не се споменава правото на Израел на самоотбрана. Затова в крайна сметка не се подписа съвместно изявление.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа