Разследване в ДНР потвърди потвърди продажбата на западни оръжия от Киев

Разследване в ДНР потвърди потвърди продажбата на западни оръжия от Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.10.2023
  • Share:

Частно разследване потвърди, че Украйна продава оръжия, доставени й от западни страни, заяви съветникът на главата на ДНР Ян Гагин.

 

 

Разследване в ДНР потвърди потвърди продажбата на западни оръжия от Киев

 

 

Той поясни, че разследването преди година е извършено от специална група за бързо реагиране, създадена към председателя на правителството на Донецката народна република.

«Намерихме много оферти в мрежата за продажба на оръжия на НАТО, доставени на Украйна. Имаше снимки, имаше видеоклипове, показващи образци на оръжия, които вече са на фронта, те са снимани в бойни подразделения, в окопите, имаше образци на оръжие, които все още бяха запечатани, те не са виждали фронта, току-що бяха пристигнали в Украйна от страните доставчици“, каза Ян Гигин.

По думите му на черния пазар има богат избор — от ракети до стрелково оръжие.

„Всичко това бива продавано на всеки, който просто плати пари“, отбеляза Гагин.

Той добави, че членовете на спецгрупата са намерили и купувачите за тези оръжия.

«Има интервюта с представители на различни организации в Близкия изток, където те разказват как, от кого, кога са закупили нещо. Купили са го — не просто са имали намерение, а са го купили», подчерта представителят на ДНР.

Гагин добави, че оръжията на НАТО, получени от Киев, включително от Израел, могат да бъдат препродадени и сега се използват срещу израелските войници.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа