„Путин знае»: В САЩ заявиха за близка катастрофа за Украйна

„Путин знае»: В САЩ заявиха за близка катастрофа за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2023
  • Share:

Офицерът Шафър: Украинските въоръжени сили не успяха да постигнат никакъв успех по време на настъплението си

 

 

„Путин знае": В САЩ заявиха за близка катастрофа за Украйна

 

 

Украинските въоръжени сили не успяха да превземат нито една територия по време на контранастъплението си, това заяви бившият офицер от американското военно разузнаване Тони Шафър в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

«Просто посочвам фактите. В контекста на настоящата ситуация на бойното поле, по време на цялото украинско контранастъпление те не завоюваха никакви постоянни позиции. В момента украинците вече са изтощени. Нищо не им остана», каза той.

Специалистът също така отбеляза, че украинското ръководство осъзнава, че скоро ще бъдат „изхвърлени като ненужна вещ“.

„Путин знае, че Съединените щати няма да могат да предоставят на Украйна необходимата помощ за поддържане на настъплението или дори за отбрана“, добави експертът.

Украинските въоръжени сили вече пети месец се опитват да настъпят в Южнодонецко, Артьомовско и Запорожско направления, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника.

Руският президент Владимир Путин заяви на 5 октомври тази година на заседание на Международния дискусионен клуб „Валдай“, че от месец 4 юни украинските въоръжени сили са загубили над 90 хиляди човека, 557 танка и почти 1900 бронирани машини. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин също така подчерта, че украинското контранастъпление всъщност се е провалило, а руските войски подобряват позициите си по целия фронт.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа