«Трудно е да се прихванат»: В САЩ се изплашиха от ходовете на Путин в Черно море

«Трудно е да се прихванат»: В САЩ се изплашиха от ходовете на Путин в Черно море
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2023
  • Share:

MWM: Руските «кинжали» са изключително трудни за прихващане

МиГ-31, патрулиращи в Черно море по заповед на руския президент Владимир Путин, са въоръжени с ракети «Кинжал», които не могат да бъдат прихванати, пише американското списание Military Watch.

 

 

"Трудно е да се прихванат": В САЩ се изплашиха от ходовете на Путин в Черно море

 

 

„Руският «Кинжал» е ценен не само заради много високата си крайна скорост, близка до девет Маха, но и заради високата си маневреност и квазибалистична траектория на ниски височини, което го прави изключително труден за проследяване, прихващане и понякога дори откриване по време на полет”, се казва в материала.

Журналистите също така отбелязват, че решението на руското ръководство може да е отговор на увеличаването на присъствието на САЩ в Източното Средиземноморие.

Те посочват, че МиГ-31 с „Кинжалите“ на борда може да представлява заплаха за американската ударна група, разположена там.

По-рано президентът на Руската Федерация Владимир Путин на пресконференция след посещението си в Китай обяви, че руските въздушно-космически сили започват постоянно патрулиране над Черно море.

На фона на ескалацията на конфликта в ивицата Газа САЩ изпратиха самолетоносача «Джералд Форд» с ударна група в източното Средиземноморие. Белият дом подчерта, че разполагането на самолетоносача с ударната му група в региона ще сдържа трети страни от разширяване на ескалацията около Израел. След това главата на Пентагона Лойд Остин обяви изпращането на самолетоносача «Айзенхауер» с ударна група отново в същия регион.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа