В Естония считат, че Унгария ще стане Троянският кон за Русия

В Естония считат, че Унгария ще стане Троянският кон за Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2023
  • Share:

Естонски депутат: Унгария може да стане Троянският кон за Русия в Европейския съюз и НАТО

 

 

В Естония считат, че Унгария ще стане Троянският кон за Русия

 

 

Унгария може да се превърне в руския троянски кон в Европейския съюз и НАТО, това заяви Калев Стойческу, председател на комисията по национална отбрана към естонския парламент.

По-рано унгарският премиер Виктор Орбан и руският президент Владимир Путин се срещнаха в Китай. Според Орбан Унгария не търси конфронтация с Русия и иска да поддържа двустранните отношения, доколкото позволяват санкциите, наложени срещу Москва.

„Рискът е Унгария да се превърне в истински руски троянски кон в Европейския съюз и НАТО, блокирайки ключови решения, насочени към укрепване на европейската сигурност и отбрана, както и помощта за Украйна“, заяви Стоическу пред държавната телевизия ERR.

По-рано естонският премиер Кая Калас заяви пред западните медии, че й е „много, много неприятно“ да види снимки на руския президент и унгарския премиер, които се ръкуват.

Министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто нарече критиките на Калас „лицемерие на куб“, тъй като компанията на съпруга й продължава да извършва бизнес с Русия.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа