Джорджия Мелони се раздели с партньора си след негови сексистки коментари

Джорджия Мелони се раздели с партньора си след негови сексистки коментари
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    22.10.2023
  • Share:

Крайнодесният министър-председател на Италия Джорджия Мелони се раздели с партньора си Андреа Джамбруно, телевизионен журналист, водещ на новинарското токшоу на Mediaset, Diario Del Giorno, който направи няколко неудобни, сексистки коментара.
„Връзката ми с Андреа Джамбруно, която продължи почти 10 години, приключва тук", написа Мелони в социалните медии, два дни след като се появиха два записа извън ефир на Джамбруно, който прави неприлични забележки и внушения коментари към колежка.
Двойката има седемгодишна дъщеря. „Благодаря му за прекрасните години, които прекарахме заедно, за трудностите, през които преминахме и че ми даде най-важното нещо в живота ми, което е нашата дъщеря Джиневра. Пътищата ни се разминаха от известно време и е време да го признаем", написа Мелони.
В първия клип, излъчен от друго шоу на Mediaset, извън ефир Джамбруно се оплаква от критиките за прическата си, преди да каже на колежката си: „Защо не те срещнах преди?" Във втория запис се чува как казва на колежка, че имат нужда от още един участник в шоуто. „Нека направим тройка, дори четворка", каза той.
През септември Мелони защити Джамбруно, след като той каза, че „жените трябва да избягват да се напиват, ако искат да избегнат изнасилване". Той направи това изявление в ефир след поредица от нашумели случаи на изнасилване. По това време Мелони каза, че думите му са били изтълкувани погрешно и че макар да са били „прибързани", те са подобни на това, което майка й й е казвала, а именно „да държиш очите си отворени и да си държиш главата настрани".
Другите гафове на Джамбруно в ефир включват коментари, отричащи климатичната криза. „Жегата през лятото не е голяма новина", каза той през юли, когато температурите достигнаха рекордни нива в Италия.
Мелони добави в съобщението си, че ще „защити това, което сме били, ще защитя нашето приятелство и ще защитя на всяка цена едно седемгодишно дете, което обича майка си и баща си по начин, по който аз не мога да обичам моите".
Политичката, която дойде на власт през октомври, след като нейната партия Братя от Италия триумфира на общите избори, е отгледана от самотна майка и е отчуждена от баща си.
Мелони се срещна с Джамбруно в студио на Mediaset, преди да участва в шоу след ден на политически митинги. Той описа срещата им като „любов от пръв поглед".
Източник: Гардиън, превод: Ш.Меламед

Станете почитател на Класа